Diş bakımına ve temizliğine önem vermek, ağız sağlığı ve kokusu için önem arz eder. Özellikle gelişim çağında olan çocukların günde iki kere dişlerini fırçalamayı adet edinmesi gerekmektedir. Fakat diş fırçalamak, ağız bakımını ve diş sağlığını korusa da bazen ağız kokusunu önlemeyebilir. Çünkü ağız kokusu her zaman dişlerden kaynaklanıyor olmayabilir.
Boğaz Enfeksiyonu
Çocuklarda son zamanlarda boğaz ağrısı şikâyeti varsa bu bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Eğer boğazda enfeksiyon veya iltihap sorunu bulunuyorsa, bu ağız kokusunu da etkileyecektir. Bu yüzden dişleri fırçalamak bu süreçte ağız kokusunun dindirmez. Enfeksiyon doktor aracılığıyla tedavi edilmedir. Sonrasında koku mutlaka dinecektir.
Bademciklerin Şişmesi
Çocukların bademciğinin sağlıklı olup olmadığı, pembe ve lekesiz olmalarından anlaşılır. Fakat bademciklerini kontrol ettiğinizde, kızarmış ve üzerlerinde lekeler varsa bu da bir enfeksiyon belirtisidir. Bademciklerde bakteriler birikmiş olabilir. Ve diş fırçalamakla geçmeyen ağız kokusunun sebebi, bademciklerin şişkinliği olabilir. Tedavi edilmediği takdirde koku geçmeyecektir. İlgili Link : Şeffaf Plak Tedavisi
Ağız Kuruması
Sürekli hareket halinde olan çocuklar terler ve ağızları kurur. Hatta oyun oynarlarken, su içmeye fırsat bulamaz ve vakit ayırmak istemezler. Susuz kalan ve sıvı kaybı yaşayan vücut, ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Bu durum spor yapan çocuklarda daha fazla görünmektedir. Böyle bir sonucun meydana gelmemesi için, onlara su içmelerini sürekli hatırlatmak gerekir. Bazen de solunum yollarını tıkayan herhangi bir nesne varsa, bu durum çocuklarda ağız kokusu oluşturabilir. Eğer çocuğunuz da bu gibi durumlar yok ve ağız kokusu varsa, bu koku diş fırçalamak ile geçmiyorsa mutlaka doktorunuza göstermeniz ve danışmanız gerekmektedir. Çünkü bazen ağız kokusu midedeki herhangi bir rahatsızlıktan meydana gelebilir. Ve o zamanlar da tedavi gerektirenler durumlar oluşabilir.