Sağlık için en önemli ve en gerekli durumlardan birisi kas gelişimidir. Vücutta aşırı yağ birikimi yaş ilerledikçe hareketleri kısıtlamaya, sağlıksız bir yaşama, bunların beraberinde çeşitli hastalıklara, yorgunluk ve bitkinliğe sebep olan bir etkendir. Bu sebeple kas kütlesini arttırmak sadece fit bir görünüm için değil sağlıklı ve dinamik bir hayat geçirmek için de çok önemlidir.
Vücudun daha sağlıklı olması ve daha kaliteli bir yaşam için çok önemli bir konudur. Kas gelişimi düzenli yapılan egzersizler sonucu ortaya çıkmaktadır. Düzensiz yapıldığı takdirde pek bir fayda ve iyi bir sonuç almak mümkün değildir. Vücut için yapılabilecek en iyi şeylerden biri kas oranını arttırarak daha sağlıklı bir hayat geçirmektir.
Düzenli bir beslenme programı ve egzersiz programı ile kas oranını arttırmak mümkündür. Çoğu insan sadece görünüm için kas oranını arttırsa da daha sonrasında vücudunun daha sağlıklı olduğunu hissederek bunu sağlık için yapmaya devam etmektedir.
İlgili Link : Zayıflamak İçin Ne Yapılması Gerekiyor
En Hızlı Gelişen Kaslar
Kas gelişimi genel itibari ile düzenli yapılan egzersizlere ve besleme programına göre değişmektedir. Ayrıca vücut kasları 2 gruba ayrılmaktadır. Bu vücut kasları yavaş gerilen ve hızlı gerilen kaslardır. Uzun ve düzenli egzersizler ile yavaş gerilen kaslı bölgeleri geliştirmek mümkündür. Fakat düzensiz ve uzun bir şekilde yapılmazsa hiçbir sonuç alınamaz.
Hızlı gerilen kaslardan çabuk sonuç almak mümkündür. Hızlı gerilen kaslı bölgelere de uzun süreli olmasa da düzenli egzersiz yaparak kas gelişimi kolay bir şekilde sağlanabilir. Hızlı gerilen kaslar genellikle kol ve bacak kaslarıdır. Çeşitli kardiyo ve spor aletleri ile bir takım egzersizler yaparak kol ve bacak kaslarındaki değişimi hızlıca görmek mümkündür.
En hızlı şekilde kas oluşumu sağlayan kas bölgeleridir. Yavaş gerilen kaslar ise karın ve sırt kaslarıdır. Buralarda kas oluşumunu görmek için uzun süreli ve düzenli egzersizler yapmak gerekir. En zor gelişen kaslar karın ve sırt bölgesindeki kaslardır.
Kasların Gelişim Süreci
Bir ağırlık taşınınca ve uzun bir yol yürüyünce kol ve bacaklarda hemen ağrı ve yorgunluk hissedilir. Bunun temel sebebi ise kol ve bacakların hızlı gerilen ve hızlı çalışan kaslar olmasıdır. Kas çalışmasının ilk aşaması yorgunluk hissidir.
Yorgunluk ile kas doğru orantılı olarak artmaktadır. Karın ve sırt kaslarında ise ağrı hissedilse bile yorgunluk hissedilmez. Bunun sebebi ise karın ve sırt kaslarının yavaş çalışan kaslar olmasıdır. Kol ve bacağa yapılan egzersizden çok daha fazlasını karın ve sırta yaparak yorgunluğu bir nebze yakalamak mümkündür.