Dişlerinize iyi bakmadığınız durumlarda dişlerinizde kayıplar söz durumu olur. Bundan dolayı yerine yeni diş ihtiyacı duyabilirsiniz. Dişlerin çekildikten sonraki kalan köklerle yeni diş oluşturmasına olanak veren tedavinin ismidir. Yapay dişleri yapay kökler eklenerek diş vidalama işlemi de diyebiliriz. Dişe konulan vida hiçbir şekilde insan sağlığını olumsuz etkileyen bir yapıda değildir. Çürümez ya da paslanma söz konusu olamaz. Diş dostudur. Bu vidalar kemik üzerine entegre olacak şekilde birleşir. İmplant tedavisinde kullanılan bir diğer vida çeşidi ise Zirkonyum’un baş bileşenini kullanılan malzemedir. Sağlamlığı ve dış etkene karşı korumalığından dolayı tercih edilir. Bu işlem uzun ve zaman alıcıdır. Hasta tedavi sırasında hiçbir şekilde ağrı sızı hissetmez. Hastaya 10 dakikada bir buz tampon yapılır. Hasta eve salındıktan 10 gün sonra dikişleri alınır.
İmplant Tedavisini Kim Yapar? Nasıl Bir Tedavi Uygulanır?
İmplant tedavisi bilindik ve kolay tedavi yöntemidir. Daha önce eğitimini almış ve işinde iyi olan diş hekimleri yapar. İmplant yapacak hasta önce diş hekim doktorunun ön hikâyesini sunar. Doktor öne muayenesinden sonra diş röntgeni çekilir. Röntgen çekildikten sonra diş hekimi nerede ne sıkıntı var ise ölçümleri alarak yapılacağı tedaviyi şekillendirir. İmplant olacak hasta ameliyata alınır. Kullanılacak malzemeleri steril edildikten sonra diş eti vida konulacak aparat yeri açılır. Daha sonra açılan yerlerin vida gelecek şekilde yer işareti konulur. Kişiye diril yardımıyla implant alanına giriş yapılır. Doğru konum olması için paralellik piniyle ölçüm yapılır. Daha sonra implant başını alınarak raşetle vidayı çevirerek doğru konuma getirilir. Gerekli malzemeleri yerleştirildikten sonra dikiş atılır. Hastaya 10 dakikada bir buz tampon yapılır. Hasta eve salındıktan 10 gün sonra dikişleri alınır.
İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
İmplant tedavisinin avantajı dişsiz kalmanıza engel olur. Diğer dişlerinde çürümesine veya çekilmesini engeller. Orijinal dişleriniz yok olmaz ve korunur. Çene kemiğinin erimesinin önüne geçer. İmplant vidası diş kemiğini besler. Böylelikle diş kemiğiniz tekrar yapılanır. Daha sağlam dişler olur. Hassasiyet hissetmezsiniz. Yemek yerken veya ısırırken ağrı sızı istemenin önüne geçilir. Daha güçlü ve dayanıklı dişler olmasını sağlar. Ekonomiktir. Bütçeyi zorlamazlar. Genç yaşlı demeden herkese uygulanabilir. Her diş hastanesinde kolaylıkla yapılır. Bakımı kolay ve çabuk hayat döngünüze dönebilirsiniz.
İmplant Ameliyatından Sonra Ağrı Duyulur Mu? Bakımı Nasıl Olur?
Ameliyat sırasında sınırlı uyuşturma yapıldığı için hasta hiçbir şekilde ağrı sızı duymaz. Lakin eve salındıktan 1 gün sonra ağrı ve şişlik görülmesi normaldir. Buz temponu ve ağrı kesici ile ağrınızı ve şişliğinizi indirebilirsiniz. Ameliyattan sonra hemen günlük yaşamına dönebilirsiniz. Ameliyattan 1 saat sonra yemek yenilebilir. Bakımı ise çok basittir günlük olarak 3 defa dişleri fırçalamak ve diş ipiyle temizlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca implant yapıldıktan sonra bir sene boyunca üç ayda bir kontrol daha sonraki aylarda ise 6 ayda bir kontrole gitmeniz yerinde olacaktır.