İçermiş olduğumetil salisilat, mentol olmak üzere iki adet etkin maddesi vardır. Pek çok nedenden dolayı insanlarda oluşan ağrı ve enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılan bir kremdir. Yalnızca eczanelerde reçeteli bir şekilde satılır. Cilt üzerine haricen uygulama ile kullanılan Bengay krem, kasların gevşemesinde, iltihabın giderilmesinde ve ağrı duyulan bölgenin acı hissinden kurtulması için oldukça etkili bir kremdir.
Uygulama yapılan bölgedeki kas ve sinir dokularında rahatlık hissi yaratarak cilde serinlik hissi sağlar. Böylelikle ağrıların yatıştırılmasında önemli bir rol oynar. Sorulu olan kısma günde iki ya da üç kez kullanılması gerekir. Dikkat edilmesi gereken durum ise sıcak su ya da bandaj kullanılmaması gerektiğidir.
Bengay Krem Nedir?
Metil salisilat, salisilik asit türevleri ismini alan bir ilaç grubunda yerini alır. Analjezik ve iltihap giderici bir niteliğe sahiptir. Bir başka etkin madde olan mentol is nane esansından elde edilen doğal bir maddedir. Kullanım yapılan bölge üzerinde serinlik hissi yaratır ve damarların genişletilmesini sağlar.
Kireçlenme, eklem iltihaplanması, eklem etrafındaki dokuların iltihaplanması, eklem bölgesinde şişlik ve ağrı oluşumu, tendon iltihabı, tendon kılıfı iltihabı gibi romatizmal rahatsızlıklar için kullanımı uygundur. Bunun yanında, ezilme, burkulma şeklinde görülen yumuşak doku travmalarında da Bengay krem kullanılır. İnflamasyon, kas gerginliği ve ağrı şeklinde kendini belli eden kas iskelet sistemi hastalıklarında da kullanılır.
Bengay Krem İçeriği
Beyaz renkte ve yağsız bir formda üretilen Bengay, elli gramlık tüpler şeklinde piyasada yer alır. Metil salisilat, mentol ya da Bengay krem içerisindeki yardımcı maddelerden herhangi birine
duyulan bir alerjik reaksiyon durumunda ve ciltte açık yara bulunan bölgeler üzerine Bengay krem kullanılmamalıdır. Kremi aşırı kullanım yapmak sakıncalıdır.
Bengay haricen kullanım için uygundur. İnce bir tabaka şeklinde alınarak ağrılı bölgeyi kapatacak halde yeterince sürülmesi gerekir. Krem sürüldükten sonra bütünüyle emilene kadar masaj şeklinde sürülmesi gerçekleştirilir. Her uygulama sırasında, bir önceki uygulama yapılan alanın özenli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Bengay, susuz lanolin içerdiği için yerel cilt reaksiyonları gelişebilir. İlgili Link: Madecassol Krem
Bengay Krem Doz Ayarı
Asetilsalisilik asitle birlikte kullanıldığı zaman salisilat zehirlenmesi yaşanabilir. Varfarin gibi kan sulandırıcı ve kanın pıhtılaşmasının gerçekleşmesini sağlayan ilaç alan hastalarda, Bengay krem salisilât içermesinden dolayı muhtemel bir kanamaya sebebiyet verebilir. On iki yaşından küçük olan çocukların kullanımına uygun değildir. Eğer Bengay krem kullanıldığı sırada etkisinin çok kuvvetli veya çok zayıf olduğuna dair bir izlenim varsa doktor ya da eczacı ile görüşülmelidir.
Bengay krem normal seviyeden daha fazla kullanıldığı zaman salisilât toksisitesine neden olabilir. Bengay krem kullanımı unutulduğu zaman kişinin aklına geldiği zaman bir sonraki uygulama vaktineuzun süre varsa, uygulanması gerekir. Ancak bir sonraki dozun zamanı yakınsa ise uygulama yapılmamalıdır.
Bengay Krem Ciddi Yan Etkileri
Bengay krem olağan dönemlerinde uygulamaya devam edilmelidir. Unutulan uygulamayı telafi etmek amacıyla daima olduğundan daha fazla miktarda pomat kullanılmamalıdır. Ayrıca unutulan dozları doğru bir biçimde ayarlamak amacıyla çift doz kullanımı yapılmamalıdır. İlaçların tümünde olduğu gibi
Bengay kremde de içeriğinde yer alan etkin maddelere duyarlılığı olan kişilerde yan etkiler gelişebilir. Ancak bu durum herkeste ortaya çıkan etkiler değildir. El, bilek, ayak, yüz, dudak şişmesi veya ağız ve boğazda yaşanan yutma ve nefes alımını engelleyen şişmeler meydana geldiğinde zaman kaybedilmeden hastanenin acil bölümüne başvurulması gerekir. Bu belirtiler oldukça ciddi olduğu için hızlı bir müdahale gerçekleştirilmesi önem taşır.
Seyrek Bir Şekilde Görülen Yan Etkiler
Bengay krem, ilgili bölgeye uygulandıktan sonra içi su toplamış kabarcıklar, yanma hissi, kızarıklık, ağrı, tahriş, uyuşma, kaşıntı ve döküntü gibi belirtiler gözlendiği zaman doktora haber verilmesi gerekir. Çok seyrek bir biçimde görülen yan etkiler ise Anjioödem, aşırı hassasiyet durumuna bağlı nefes darlığı, uygulama bölgesi reaksiyonları, baş dönmesi, sersemlik hali, uyku durumu, solunumun yavaşlamaya başlaması, bulantı, kusma, karında ağrı olarak sıralanabilir.
Ciltte önemli bir tahriş gözlemlendiğinde tedavinin bırakılması gerekir. Kremi uygulamaya başlamadan önce ilaç prospektüsü dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Böylelikle yan etkileri, kullanım şekli, amacı ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi sahibi olunması sağlanır.
Bengay Krem Ne İşe Yarar?
Eklemlere yakın dokularda biriken iltihap ve kireçlenmeden dolayı ağrıların tedavi edilmesinde Bengay krem oldukça etkilidir. Bu gibi durumlarda Bengay krem uygulaması, hem ağrı kesici hem de iltihap giderici işlevi sağlar. Beden gücüyle çalışan kişilerin yorgunluğa neden olan kas ağrılarının giderilmesinde başarılı sonuçlar verir. Romatizma, omuz tutulması, fiziksel darbe nedeniyle oluşum gösteren ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
Kas gerginliği, kas ağrısı, kas iltihabı gibi olumsuz durumlarda sorunun çözümü amacı ile kullanılır. Vücudun yumuşak dokularında meydana gelen burkulma ve ezilme gibi problemleri giderir. Tendon iltihabının tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Eklemlerde ortaya çıkan şişliği tedavi etmek amacıyla kullanılır. Eklem etrafında oluşum gösteren iltihapların giderilmesi için etkili bir kremdir. İlgili Link: Advantan Krem Nedir?
Bengay Krem Fiyat
Bengay kremin güncel olarak fiyatlarında değişiklikler yaşanabilir. Eczanelerde satılan bir kremdir. Bel fıtığına bağlı şekilde bel bölgesinde meydana gelen ağrıların şiddetinin hafifletilmesi için tercih edilir. Mentol içeriği ile cilde ferahlık hissi vererek rahatlamasına yardımcı olur. Bengay krem, ağrılı kısma ince bir tabaka şeklinde sürülür. Cilt kremi bütünüyle emene kadar ilgili bölgenin ovalanması gerçekleştirilir. Kremi ilgili bölgeye sürdükten sonra ilk birkaç saniye içerisinde ciltte yanma hissi gerçekleşebilir. Birkaç dakika akabinde de ağrının yavaşça sona erdiği fark edilecektir. Ağrı 10 günden fazla devam eder ya da herhangi bir iyileşme görülmezse hızlı bir biçimde bir doktora başvurulması gerekir.